Ik ben Max Gerets (geboren op 9 Augustus 1998) en woon in Maastricht. In januari 2000 heb ik meningokokkensepsis gekregen, met als gevolg dat ik mijn rechter onderbeen, een groot deel van mijn linker bovenbeen en van 7 vingers één of meerderde kootjes mis. Dit houdt mij echter niet tegen om alles uit het leven te halen wat er in zit. Ik heb altijd regulier onderwijs gevolgd en momenteel zit ik in het examenjaar van de Havo.
In mei 2014 heb ik tijdens een talentendag van het NOC-NSF kennis gemaakt met het wheelen. Met de uitnodiging van Heleen Moes (Talentcoach-scout Dutch Parathletics Team) om nog een keer naar Papendal te komen om te laten zien of ik echt talent had voor de sport, was ik heel erg blij. Na afloop van de tweede ontmoeting met Heleen werd ik opgenomen in het talententeam van het Dutch Parathletics Team. Dit betekende voor mij dat ik één keer in de vier weken op vrijdag mocht gaan trainen op Papendal en op zoek moest gaan naar een atletiek vereniging waar ik zelf kon trainen. Ik kon bij Atletiek Maastricht terecht. Het trainen ging zo goed dat ik in december 2014 mee mocht trainen met het Dutch Parathletics Team. Na afloop van deze inspirerende training gaf Arno Mul (Bondscoach Dutch Parathletics Team Wheelers) te kennen onder de indruk te zijn van de snelle progressie die ik maakte en nodigde mij uit om vaker, onder zijn leiding, met leden van het Dutch Parathletics Team op Papendal te komen trainen. Super verrast zei ik meteen ja. Nu train ik 10 keer per week, waarvan de donderdag en de vrijdag op Papendal. Met school heb ik gelukkig kunnen regelen dat ik dispensatie krijg om te trainen, wedstrijden te rijden of om speciale gelegenheden bij te wonen. Hier ben ik uiteraard erg blij mee, maar als alles goed gaat is dat aan het einde van het schooljaar niet meer nodig, aangezien ik dan mijn diploma heb behaald en me volledig op het wheelen kan gaan concentreren.
Mede dankzij mijn sponsors heb ik mijn eigen wheeler en benodigde materialen kunnen aanschaffen. Aangezien mijn zithouding heel belangrijk is, zijn we (Arno Mul, Coen Vuijck en Frank Jol) nog steeds bezig om deze te optimaliseren Ik ben nu volop aan het trainen om me te kwalificeren van de EK 2018 in Berlijn.